VESELJKO

Riječ je o himni ‘muškom ponosu’, pjesmi “Veseljko” koja je u kratkom roku osvojila slušatelje duhovitim tekstom i glazbom koja brzo ulazi u uho. Kako se i najavljivalo, spot je remake nekadašnjeg videouratka Đavola i njihove poznate balade “Dugo toplo ljeto” pa je na promociju, uz brojne druge uzvanike, došao i frontmen Đavola Neno Belan. Kako je rekao Mladen Badovinac iz TBF-a, to je i referenca na romantiku kakva je bila 80-ih i danas.

– Nismo htjeli pjesmu Đavola povezivati s našom, nego taj spot. Izvaljali smo svakakve ideje što napraviti za ‘Veseljka’ i kako ga snimiti. Pjesma je rađena da bude grandiozan skeč, puno je namjernih muzičkih klišeja zbog njezine tematike. Kad se posluša, ona odskače od ostatka albuma i traži grandiozan spot, ali realno se nema novca napraviti nešto što bi bilo pretjerano u štosu. Pitali smo momke iz Gitka što misle i u razgovoru došli do toga da smo oduvijek htjeli napraviti remake nekog spota. A i oni to već dugo žele napraviti. Predložili su spot ‘Dugo toplo ljeto’ i to je bio pogodak. Igramo se usporedbom romantike 80-ih i danas jer su ljudi danas mnogo otvoreniji. Prije je to bilo puno sramežljivije, a sad imamo pjesmu kao što je ‘Veseljko’. Htjeli smo kontrast, da ne bude vulgarno, nego stvarno zezanje i sve je ispalo super. Scena u kojoj na ploči piše “I love you”, a Saša sjedi u bijelom odijelu i pjeva tekst ‘Veseljka’ kontrast je koji izaziva smijeh. Poanta je zabaviti ljude – rekao je Mladen.

Kako kaže, već na prvo puštanje, originalni spot “Dugo toplo ljeto” odlično se poklopio s “Veseljkom”.

– Ta je pjesma išla na Splitski festival. A spotovi su se tada često snimali u zadnji tren pa se vidi da je napravljen na lokacijama u jednom kvartu u Splitu. Bilo je trč’ malo ovamo, trč’ malo tamo, na Marjan, u ACY… Jedan dan se snimalo i zdravo đaci. Svijet se trudi napraviti što bolju sliku, a mi smo snimili spot u VHS-u radi malo osvježenja – napomenuo je Badovinac.

Jedna mama na YouTube-u: “Uđem ja u sobu, a moja mala pjeva Veseljka”.

Advertisements

Posted on 12. Novembra 2011., in Nekategorizirano. Bookmark the permalink. Komentariši.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: